Karkonoski Park Narodowy kolejnym punktem na trasie Naturalnych Poranków Blisko Natury
Tarczyński po raz kolejny rusza z potężną, ogólnopolską kampanią reklamową. Najnowszy spot lidera kategorii kabanosów – zrealizowany w spektakularnym, filmowym stylu – będzie emitowany we wszystkich głównych stacjach telewizyjnych m.in. podczas najważniejszych meczów rozpoczynających się piłkarskich mistrzostw. Kampania obejmie także kanały digital i sieci kinowe.
Bogata historia, kulinarne specjały i lokalne legendy
Dolny Śląsk kryje w sobie mnóstwo tajemnic, które Adriana Marczewska stara się odkryć w ramach serii Naturalne Poranki Blisko Natury. Do największych atrakcji tego miejsca niewątpliwie należą: wyjątkowe szlaki turystyczne na terenie Karkonoskiego Parku Narodowego, ruiny XV-wiecznego zamku Chojnik, legendarne źródełko Kunegundy, czy niezwykłe lasy bukowe.
Adriana Marczewska, wykorzystując bogactwo tego miejsca, przygotowała śniadania dla najbardziej wymagających smakoszy – składające się z naturalnych i zdrowych produktów, będących źródłem energii na cały dzień, a wszystko to, odkrywając lokalne tajemnice i uroki regionu.
Każdy odcinek trasy Naturalne Poranki Blisko Natury pozwala mi poznać historię danego miejsca i podzielić się nią z widzami. Tym razem wybraliśmy się do Karkonoskiego Parku Narodowego, a dokładniej na górę Chojnik, na której szczycie znajdują się ruiny zamku Chojnik. Okolice mieszczącego się tam zamku to bogactwo ziół, jadalnych kwiatów i regionalnych wyrobów, jak chociażby sery czy różnego typu wypieki. Gotowanie tutaj było przyjemnością i cenną lekcją, a wszystko to w otoczeniu zachwycającej natury – mówi Adriana Marczewska, szefowa kuchni.
Naturalne śniadania z regionalnych produktów
Pierwsze danie zaproponowane przez szefową kuchni opierało się na znanych Dolnoślązakom pampuchach, czyli gotowanych na parze bułkach, które podane zostały z lokalnym kozim serem, ziołami, szczypiorkiem oraz owsem. Ich dopełnieniem była wiosenna sałatka z kiszonych warzyw oraz jajo w koszulce. W przepisie nie mogło zabraknąć również pozbawionych konserwantów, pożywnych parówek 100% z szynki Tarczyński Naturalnie.
Druga propozycja śniadania to kwiecista kanapka, która świetnie sprawdzi się podczas górskiej wędrówki. Ta została przygotowana z opiekanego na maśle lokalnego pieczywa, do którego prowadząca dodała modrą kapustę, mieszankę lokalnych serów łomnickich – z kozieradką, czosnkiem niedźwiedzim, czarnuszką i trawą żubrową oraz parówki 100% z kurczaka Tarczyński Naturalnie. Do tego sos musztardowy oraz kolorowe, jadalne kwiaty pierwiosnka zwanego potocznie prymulką.
Najnowszy odcinek Naturalne Poranki Blisko Natury można obejrzeć na platformie YouTube: