Jesienna odsłona trasy Naturalne Poranki Blisko Natury – sielankowe krajobrazy w Dolinie rzeki Bóbr
Zachwycająca i pełna inspiracji Dolina Bobru
Adriana Marczewska postanowiła przywitać widzów najnowszego odcinka trasy Naturalne Poranki Blisko Natury z malowniczej Doliny Bobru. W poszukiwaniu smaków Dolnego Śląska, w towarzystwie przewodnika, odwiedziła monumentalną zaporę na Jeziorze Pilchowickim z widokiem na – będący tutejszą perłą inżynierii – most kolejowy. Szefową kuchni najbardziej zachwycił jednak pierwszy wymurowany w województwie zamek Wleń z XII w.
Sielankowe krajobrazy, niesamowite budowle i zachwycające panoramy – tak w kilku słowach mogłabym podsumować tę okolicę zamku Wleń. Dolny Śląsk zachwyca mnie z każdą wizytą i nie inaczej było tym razem. Przygotowywanie śniadań w takich okolicznościach to wielka przyjemność, która mnie inspiruje do odkrywania nowych smaków. Mam nadzieję, że z przyjemnością skosztujecie naszych naturalnych śniadań i wybierzecie się w podróż szlakiem Naturalnych Poranków – mówi Adriana Marczewska, szefowa kuchni.
Pyszne śniadania w jesiennej oprawie
Podziwianie najpiękniejszych panoram na Dolnym Śląsku skąpanych w barwach jesieni musiało zakończyć się kulinarnym sukcesem. I tak powstało śniadanie składające się z zapiekanego bakłażana z konfitowanymi pomidorkami z szalotką. Całość, wraz z parówkami Tarczyński Naturalnie 100% z kurczaka, została posypana płatkami jadalnych kwiatów i liśćmi świeżych ziół.
W trakcie podróży Adriana odwiedziła także Tarczyn – spokojne i pełne ciszy miasteczko, słynące z życia mieszkańców w ruchu slow. To z kolei zainspirowało ją do stworzenia kolejnej potrawy tym razem w stylu slow, czyli chrupiących, smażonych na maśle tostów, wypełnionych aromatycznymi kurkami i mozzarellą, oczywiście na talerzu nie zabrakło pysznych parówek Tarczyński Naturalnie 100% z szynki.
Najnowszy odcinek trasy Naturalne Poranki Blisko Natury dostępny jest pod linkiem: